Dubbele houten carport op maat: prijzen en soorten

Een dubbele houten carport biedt optimale bescherming voor meerdere auto’s, met extra opbergruimte en een landelijke uitstraling. De materialen variëren van goedkoop hout tot duurzaam aluminium en stevig staal. De prijs voor een houten carport varieert gemiddeld rond de €2.200. Opties zoals zijwanden, dakplaten en berging zijn beschikbaar voor aanpassingen. Het installeren van een dubbele houten carport kan zelf worden gedaan of inclusief montage tegen een meerprijs.

Ben je op zoek naar een stijlvolle manier om jouw auto’s te beschermen tegen het wisselvallige Nederlandse weer? Een houten dubbele carport biedt niet alleen praktische bescherming maar voegt ook een warme, natuurlijke uitstraling toe aan je oprit. Met de toenemende behoefte aan ruimte voor meerdere auto’s is een dubbele carport een slimme keuze.

Bij het kiezen van de perfecte carport speelt niet alleen het materiaal een belangrijke rol, maar ook de mogelijkheid tot personalisatie. Of je nu gaat voor een standaardmodel of een carport op maat, de opties zijn eindeloos. Van afmetingen tot daktype en isolatie, je kunt een carport vinden die precies past bij jouw wensen en budget.

Voordelen van een houten dubbele carport

Een houten dubbele carport biedt meer dan alleen maar een parkeerplek voor uw auto’s. Het is een investering die op verschillende manieren waarde toevoegt aan uw woning en dagelijks leven. Hieronder verkennen we de voordelen die deze keuze met zich meebrengt.

Bescherming van Voertuigen

Een van de belangrijkste functies van een dubbele houten carport is de bescherming die het biedt aan uw voertuigen. Regen, sneeuw, hagel en zelfs overmatige blootstelling aan zonlicht kunnen schadelijk zijn voor de lak en interieur van uw auto. Door te kiezen voor een houten dubbele carport, beschermt u uw voertuigen effectief tegen deze elementen, wat bijdraagt aan het behoud van hun waarde en uitstraling.

Verhoogt de Waarde van het Huis

Een goed ontworpen dubbele carport verhoogt niet alleen de functionaliteit van uw huis maar kan ook aanzienlijk bijdragen aan de marktwaarde ervan. Potentiële kopers zien vaak extra waarde in huizen met voldoende buitenruimte en faciliteiten zoals een dubbele carport. Dit maakt het een slimme investering voor iedere huiseigenaar.

Esthetische Uitstraling

Hout als materiaal brengt warmte en natuurlijke schoonheid met zich mee, waardoor elke constructie er beter uitziet. Een houten dubbele carport is geen uitzondering; het kan worden ontworpen om naadloos aan te sluiten bij de architectuur en stijl van uw huis, waardoor het geheel meer uitnodigend wordt.

Extra Opbergruimte

Naast parkeerruimte biedt een dubbele carport ook extra opbergruimte voor dingen zoals fietsen, tuingereedschap of buitenspeelgoed. Deze ruimtes zijn vaak flexibel in te richten naar persoonlijke behoeften en dragen bij aan eorganisatie binnen- én buitenshuis.

Snel en Vakkundig Gebouwd

De bouw van een houten dubbele carport kan relatief snel voltooid worden door professionele vakmensen. Met hun expertise kunt u rekenen op eefficiënte installatie zonder dat dit ten koste gaatvan kwaliteit of duurzaamheid. Dit betekent dat u niet lang hoeft te wachten om te genieten van alle bovengenoemde voordelen.

Soorten houten dubbele carports

Bij de keuze voor een houten dubbele carport zijn er verschillende opties beschikbaar die passen bij jouw specifieke wensen en de ruimte die je hebt. Hieronder verkennen we de meest populaire soorten houten dubbele carports.

Vrijstaand

Een vrijstaande houten dubbele carport is een uitstekende keuze als je flexibiliteit wilt in waar je jouw carport plaatst. Deze kan overal op je terrein geïnstalleerd worden, zolang er voldoende ruimte is. Dit type biedt niet alleen bescherming voor je auto’s maar voegt ook esthetische waarde toe aan je buitenruimte.

Aanbouw

Als je liever hebt dat jouw houten dubbele carport direct verbonden is met je huis, dan is een aanbouwmodel ideaal. Het fungeert als een verlengstuk van je woning en biedt gemakkelijke toegang tot je auto’s vanuit huis, perfect voor regenachtige of koude dagen.

Op Maat Gemaakt

Voor wie unieke specificaties heeft of iets speciaals in gedachten heeft, is er altijd de mogelijkheid om een houten dubbele carport op maat te laten maken. Of het nu gaat om afmetingen, daktype of extra functies zoals isolatie, alles kan naar wens aangepast worden.

Met Berging

Een houten dubbele carport met berging biedt naast parkeerruimte ook handige opslagruimte. Dit is ideaal voor het bewaren van tuingereedschap, fietsen of andere spullen die beschermd moeten worden tegen de weersomstandigheden maar niet per se binnen hoeven te staan.

Met Schuur

Vergelijkbaar met een model met berging maar vaak groter; een variant mét schuur geeft nog meer ruimte voor opslag en activiteiten. Dit type kan dienen als werkplaats of hobbyruimte terwijl het tegelijkertijd onderdak biedt aan twee voertuigen.

Met Puntdak

Houten dubbele carports met puntdaken zijn niet alleen praktisch maar hebben ook een klassieke uitstraling die bij veel huizen past. Het puntdak zorgt voor extra hoogte en maakt effectieve afwatering mogelijk wat vooral nuttig is in gebieden waar veel neerslag valt.

Met Plat Dak

Voor wie de voorkeur geeft aan strakkere lijnen en moderne architectuur kan kiezen voor een model met plat dak. Deze variant sluit vaak mooi aan bij hedendaagse woningen en tuinen en wordt gewaardeerd om zijn minimalistische design.

Soorten beschikbaar hout

Bij de keuze voor een houten dubbele carport is het cruciaal om te overwegen welk type hout het beste aansluit bij jouw wensen op het gebied van duurzaamheid, onderhoud en uitstraling. Er zijn verschillende houtsoorten beschikbaar die elk hun unieke eigenschappen hebben.

Douglas

Douglas-hout staat bekend om zijn sterke, duurzame kwaliteiten en mooie roodbruine kleur die na verloop van tijd vergrijst als je ervoor kiest het hout niet te behandelen. Het is een populaire keuze voor buitentoepassingen zoals carports omdat het natuurlijke oliën bevat die het hout beschermen tegen weersinvloeden. Dit maakt Douglas-hout niet alleen esthetisch aantrekkelijk maar ook praktisch in gebruik.

Eiken

Eikenhout is een klassieker als het gaat om bouwmaterialen en biedt een ongeëvenaarde robuustheid en levensduur. Als materiaal voor je dubbele carport zorgt eikenhout voor een karakteristieke uitstraling met veel warmte. Eiken is zeer resistent tegen slijtage en kan decennialang meegaan, mits goed onderhouden. Dat maakt eikenhout tot een waardevolle investering voor jouw woning.

Padoek

Padoek is een exclusieve hardhouthoutsoort met opvallende rode tot paarsbruine tinten die na verloop van tijd overgaan in een stijlvol zilvergrijs patina. Deze Afrikaanse hardhoutsoort staat bekend om zijn uitzonderlijke duurzaamheid en weerstand tegen schimmels, insecten en rotting, waardoor het bijzonder geschikt is voor buitengebruik zoals carports. Padoek vereist weinig onderhoud terwijl de unieke kleurverandering extra charme toevoegt aan jouw buitenruimte.

Andere Hardhouten

Naast deze bovengenoemde opties zijn er nog meer hardhouthoutsoorten die geschikt kunnen zijn voor jouw dubbele carport:

 • Teak: Bekend om zijn weerbestendigheid en lange levensduur.
 • Ipé: Zeer sterk en duurzaam met minimale werking.
 • Garapa: Een lichtere houthardsoort met goede duurzaamheidskenmerken.

Elk van deze soorten heeft eigen specifieke voordelen qua duurzaamheid, kleurstabiliteit, onderhoudsvereisten en esthetiek. Jouw keuze zal afhangen van persoonlijke voorkeuren wat betreft uitstraling, budget, en hoeveel tijd je bereid bent te besteden aan onderhoudswerkzaamheden om de schoonheid van de carport te behouden.

Stijl van de dubbele carport

Bij het kiezen van een dubbele carport speelt stijl een belangrijke rol. Jouw keuze moet niet alleen praktisch zijn, maar ook esthetisch aantrekkelijk en in harmonie met de omgeving. Of je nu voorkeur hebt voor een landelijke of moderne uitstraling, er is altijd een houten dubbele carport die aan jouw wensen voldoet.

Houten Dubbele Landelijke Carport

De landelijke stijl staat bekend om zijn tijdloze charme en warme uitstraling. Een Houten Dubbele landelijke carport biedt niet alleen functionele parkeerruimte maar voegt ook een sfeervol element toe aan jouw buitenruimte. Deze carports kenmerken zich door hun gebruik van natuurlijke materialen, robuuste constructies en vaak een zadeldak dat perfect past bij traditionele woningen of huizen in een groene omgeving.

 • Natuurlijke materialen: Vaak gemaakt van duurzame houtsoorten zoals Douglas of eiken.
 • Robuuste constructie: Stevige bouwwerken die bestand zijn tegen weer en wind.
 • Zadeldaken: Niet alleen esthetisch aantrekkelijk maar ook praktisch voor waterafvoer.

Een landelijke dubbele carport kan verder gepersonaliseerd worden met details zoals houtsnijwerk, decoratieve elementen of zelfs het integreren van schuren of opbergruimtes voor extra functionaliteit.

Houten Dubbele Moderne Carport

Voor wie de voorkeur geeft aan strakke lijnen en minimalistische ontwerpen, is de Houten dubbele moderne carport een uitstekende keuze. Deze stijl accentueert eigentijdse architectuur en biedt tegelijkertijd effectieve bescherming voor jouw auto’s. De focus ligt op eenvoud, functionaliteit en het naadloos integreren met moderne woonomgevingen.

 • Strak design: Minimalistische esthetiek met heldere lijnen.
 • Platte daken: Modern uiterlijk dat past bij hedendaagse architectuur.
 • Langzaam groeiend naaldhout: Duurzaam materiaal dat zorgt voor langdurige kwaliteit.

Moderne houten dubbele carports kunnen ook worden uitgerust met geïntegreerde verlichting, zonnepanelen of andere technologische snufjes die passen bij een modern levensstijl. Het ontwerp kan volledig worden aangepast aan persoonlijke wensen qua afmetingen, materialenkwaliteit en extra functies zoals ingebouwde opslagruimtes.

Door te focussen op zowel praktische als esthetische aspecten vind je ongetwijfeld de perfecte dubbele carport die aansluit bij jouw levensstijl en woning.

Belangrijke overwegingen bij het kiezen van een houten dubbele carport

Bij de keuze voor een houten dubbele carport zijn er verschillende overwegingen die je niet mag negeren. Deze factoren zijn cruciaal om ervoor te zorgen dat jouw nieuwe carport niet alleen aan je praktische behoeften voldoet maar ook esthetisch aansluit bij jouw woning en levensstijl.

Budget

Het bepalen van je budget is de eerste stap in het proces naar jouw ideale houten dubbele carport. De prijzen kunnen sterk variëren, afhankelijk van het type materiaal, de grootte en eventuele extra functies of personalisaties. Zo kost een eenvoudige houten dubbele carport gemiddeld tussen €1.100 en €1.700 terwijl luxere modellen met licht materiaal oplopen tot wel €8.000. Wees realistisch over wat je kunt uitgeven en vergeet niet dat investeren in kwaliteit op lange termijn voordeliger kan zijn door minder onderhoudskosten.

Ruimte Beschikbaar

De beschikbare ruimte op je terrein is bepalend voor de afmetingen van de carport die je kunt plaatsen. Een standaard dubbele carport heeft gemiddeld een breedte en hoogte van 7,2 meter, wat genoeg ruimte biedt om comfortabel uit te stappen en makkelijk te parkeren. Het is belangrijk om nauwkeurig te meten hoeveel ruimte je hebt, rekening houdend met toekomstig gebruik en mogelijke uitbreidingen of aanpassingen.

Stijl en Ontwerp

Je persoonlijke smaak speelt een grote rol bij het kiezen van de stijl en het ontwerp van je houten dubbele carport. Wil je dat jouw carport een moderne of juist landelijke uitstraling heeft? Materialen zoals Douglas, eiken of aluminium kunnen elk een andere look geven aan jouw constructie. Ook moet er nagedacht worden over functionaliteiten zoals zijpanelen voor extra bescherming of ingebouwde opbergruimtes voor gereedschap of tuinmeubelen.

Elk ontwerp heeft zijn eigen charme: zo combineert model LUNA hedendaags ontwerp met traditionele elementen als een zadeldak, waardoor het veelzijdig toepasbaar is in zowel moderne als klassieke exterieurs. Denk goed na over wat past bij jouw huisontwerp maar ook bij jouw persoonlijke wensen qua functionaliteit en uiterlijk.

Door deze aspecten grondig te evalueren ben jij beter voorbereid om de perfecte houten dubbele carport te kiezen die past binnen jouw budget, voldoet aan de ruimtelijke vereisten én aansluit bij je persoonlijke stijlvoorkeuren.

Installatie en onderhoud van een houten dubbele carport

Het kiezen van de juiste houten dubbele carport is slechts het begin. De installatie en het onderhoud spelen een cruciale rol in hoe lang je kunt genieten van je nieuwe aanwinst. Het is belangrijk deze aspecten zorgvuldig te overwegen.

Zelf Installeren vs. Professionele Installatie

Zelf een houten dubbele carport installeren kan verleidelijk zijn, vooral als je handig bent en graag geld bespaart. Echter, het vereist nauwkeurige planning, de juiste gereedschappen en een goed begrip van de bouwinstructies. Daarnaast moet je rekening houden met lokale bouwvoorschriften.

Aan de andere kant biedt professionele installatie meerdere voordelen:

 • Deskundigheid: Professionals kennen de beste praktijken voor duurzame en veilige constructie.
 • Tijdsbesparing: Een ervaren team kan de carport veel sneller opzetten.
 • Garantie: Vaak komen professionele installaties met garantie op het werk.

De keuze tussen zelf installeren of professioneel laten doen hangt af van jouw vaardigheden, tijd en budget.

Periodiek Onderhoud

Periodiek onderhoud is essentieel om jouw houten dubbele carport in topconditie te houden. Hier zijn wat tips voor effectief onderhoud:

 • Inspecteer regelmatig: Controleer minimaal twee keer per jaar op tekenen van slijtage zoals scheuren of losse delen.
 • Schoonmaken: Verwijder bladeren, takken en ander vuil dat zich ophoopt op het dak en rondom de constructie.
 • Bescherm tegen weersinvloeden: Behandel het hout periodiek met een beschermend middel om water-, UV-straling- en schimmelschade te voorkomen.

Door aandacht te besteden aan regelmatige inspecties, schoonmaakwerkzaamheden en bescherming tegen elementen kun je de levensduur van jouw carport aanzienlijk verlengen.

Gemiddelde prijs voor een dubbelen houten Carport

Bij de overweging om een dubbele houten carport aan te schaffen, speelt budget een cruciale rol. Het is essentieel om te begrijpen wat de gemiddelde kosten zijn, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken die past bij jouw financiële situatie en behoeften.

Kostenoverzicht

De prijs van een dubbele houten carport varieert aanzienlijk afhankelijk van verschillende factoren zoals het type hout, de grootte en of je kiest voor extra’s zoals opbergruimte of een specifiek daktype. Gemiddeld kun je verwachten dat de kosten voor een basis dubbele houten carport beginnen rond de €2.200. Dit is echter slechts het startpunt; afhankelijk van jouw specifieke wensen kunnen deze kosten oplopen.

Materiaal CarportGemiddelde Prijs
Houten Carport€2.200
Kunststof Carport€3.000
Aluminium Carport€3.500
Stalen Carport€3.500
Betonnen Carport€4.000

Zoals je ziet, onderscheidt de houten carport zich als een kosteneffectieve optie in vergelijking met andere materialen, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor velen die waarde hechten aan zowel esthetiek als functionaliteit.

Specifieke Voorbeelden

Om je verder te helpen bij het plannen van jouw budget:

 • Een standaardmodel met afmetingen van 480 x 400 centimeter, gemaakt van geïmpregneerd grenenhout kost ongeveer €1.365.
 • Voor wie meer ruimte nodig heeft, biedt een grotere variant met afmetingen van 598 x 673 centimeter en doorrijhoogte van 206 centimeter voor ongeveer €1.850 meer flexibiliteit en comfort.

Het is belangrijk om te benadrukken dat deze prijzen indicatief zijn en kunnen variëren op basis van locatie, installatiekosten en eventuele aanpassingen die jij wenst te maken aan jouw dubbele houten carport.

Door deze richtlijnen in gedachten te houden kun jij beter navigeren door de opties die beschikbaar zijn en uiteindelijk investeren in een solide constructie die niet alleen functioneel maar ook visueel aantrekkelijk is binnen jouw buitenruimte.

Afmetingen van een dubbele carport

Bij het overwegen van een dubbele houten carport voor jouw woning, zijn de afmetingen cruciaal. Gemiddeld hebben deze constructies een breedte en hoogte van 7,2 meter, waardoor er voldoende ruimte is voor twee voertuigen naast elkaar. Dit zorgt niet alleen dat je gemakkelijk kunt parkeren maar biedt ook genoeg ruimte om comfortabel uit te stappen.

De diepte van de carport speelt ook een belangrijke rol in de functionaliteit ervan. Voor optimale bescherming tegen weersinvloeden zoals regen of sneeuw, is het aan te raden om een minimale diepte van 5 meter te overwegen. Hiermee zorg je ervoor dat jouw auto’s volledig onderdak staan, zelfs als deze langer zijn dan gemiddeld.

AfmetingGemiddelde Maat
Breedte7,2 m
Hoogte7,2 m
Minimale Diepte5 m

Het personaliseren van jouw dubbele carport betekent echter dat je niet beperkt bent tot standaardafmetingen. De mogelijkheid om zelf de afmetingen te bepalen geeft veel vrijheid bij het ontwerpen van een carport die perfect past bij jouw specifieke behoeften en de beschikbare ruimte op jouw terrein.

Denk eraan dat grotere afmetingen mogelijk meer kosten met zich meebrengen door het extra materiaalgebruik en arbeidstijd. Echter, investeren in voldoende ruimte kan op lange termijn voordelig zijn door betere bescherming en gebruiksgemak wat uiteindelijk kan leiden tot minder onderhoudskosten en langere levensduur van de voertuigen die eronder geparkeerd staan.

Bij het plannen van uw dubbele houten carport is het dus essentieel om zowel de standaardafmetingen als uw persoonlijke wensen in gedachten te houden. Het kiezen van de juiste maat zal resulteren in een functionele én esthetisch aantrekkelijke toevoeging aan uw buitenruimte.

Conclusie

Het kiezen van de juiste houten dubbele carport is een beslissing die niet alleen praktische voordelen biedt maar ook de esthetiek van je buitenruimte verhoogt. Met de flexibiliteit in ontwerp, materiaalkeuze en personalisatiemogelijkheden kun je een carport vinden die perfect aansluit bij jouw wensen en de architectuur van je huis. Of je nu gaat voor een standaardmodel of een op maat gemaakte oplossing, de investering in een houten dubbele carport verhoogt niet alleen de waarde van je woning maar zorgt ook voor een duurzame bescherming van je voertuigen tegen het onvoorspelbare Nederlandse weer. Met de juiste planning en overweging van je budget en ruimte kun je een keuze maken die jarenlang meegaat. Vergeet niet het belang van regelmatig onderhoud om de levensduur van je carport te verlengen. Een houten dubbele carport is meer dan een parkeerplek; het is een stijlvolle en functionele toevoeging aan je thuis.