Houten poolhouse op maat laten maken

Om een houten poolhouse op maat te laten maken, zijn er verschillende criteria waarmee rekening moet worden gehouden, zoals de beschikbare ruimte, oriëntatie, budget, wettelijke vereisten en nutsvoorzieningen. Het poolhouse kan worden gebouwd met verschillende methoden, waaronder massiefbouw, houtskeletbouw en massieve houtbouw, en kan worden afgewerkt met diverse houtsoorten en dakbedekkingen. De totaalprijs is afhankelijk van factoren zoals grootte, constructiemethode, houtsoort en dakbedekking.

poolhouse op maat

houten pool house op maat

poolhouse met tuinhuis poolhouse met overkapping

Wat is een poolhouse?

Een poolhouse is een vrijstaand of ingebouwd gebouw in de buurt van een zwembad. Het kan verschillende functies hebben, zoals:

 • Ruimte om te ontspannen: Met comfortabele loungemeubels, een open haard of een buitensauna is een poolhouse de perfecte plek om te ontspannen en te ontstressen.
 • Ruimte voor entertainment: Richt uw poolhouse in met een bar, barbecue of keuken en creëer de ultieme ruimte om vrienden en familie te entertainen.
 • Kleedruimte: Voorzie uw poolhouse van een kleedruimte met douche en toilet voor extra gemak na het zwemmen.
 • Multifunctionele ruimte: Gebruik uw poolhouse als thuiskantoor, hobbyruimte of speelkamer voor de kinderen.

De voordelen van een poolhouse

De voordelen van een poolhouse zijn talrijk:

 • Verhoogt de waarde van uw woning: Een poolhouse is een waardevolle toevoeging aan uw woning en kan de marktwaarde aanzienlijk verhogen.
 • Creëert extra leefruimte: Vergroot uw woonruimte met een poolhouse dat perfect is voor ontspannen, entertainen of andere activiteiten.
 • Verlengt het buitenseizoen: Geniet het hele jaar door van het buitenleven met een poolhouse, ongeacht het weer.
 • Biedt privacy en ontspanning: Ontsnap aan de drukte van het dagelijks leven in uw eigen privé-oase.
 • Verhoogt het plezier van uw zwembad: Maak uw zwembadervaring compleet met een poolhouse dat extra voorzieningen en comfort biedt.

Houten Poolhouse ontwerpen en bouwen

Het ontwerpen en bouwen van een poolhouse is een spannend project waarmee u uw droomoase kunt creëren. Hier zijn enkele stappen om u op weg te helpen:

 1. Bepaal uw budget: Stel een realistisch budget op voordat u begint met het ontwerpproces.
 2. Kies een locatie: Selecteer een geschikte locatie in uw tuin met voldoende ruimte voor uw poolhouse en rekening houdend met privacy, zonlicht en toegang tot het zwembad.
 3. Ontwerp uw poolhouse: Maak een schets van uw gewenste lay-out en functies. Overweeg de stijl van uw woning, de grootte van uw tuin en uw budget.
 4. Kies materialen: Selecteer duurzame en weerbestendige materialen die passen bij de stijl van uw poolhouse en uw budget.
 5. Vergunningen aanvragen: Zorg ervoor dat u alle benodigde vergunningen en goedkeuringen verkrijgt voordat u met de bouw begint.
 6. Huur een aannemer in: Werk samen met een ervaren aannemer die gespecialiseerd is in de bouw van poolhouses.

Inspiratie voor uw poolhouse

Er zijn eindeloze mogelijkheden om uw poolhouse aan te passen aan uw unieke stijl en behoeften. Hier zijn enkele ideeën om u op weg te helpen:

 • Stijl: Kies een stijl die past bij de architectuur van uw woning, van traditioneel tot modern, landelijk tot rustiek.
 • Functies: Voeg functies toe die passen bij uw levensstijl, zoals een keuken, bar, open haard, sauna of stoomkamer.
 • Materialen: Gebruik een verscheidenheid aan materialen om een ​​visueel interessante ruimte te creëren, zoals hout, eik, steen, beton, glas en metaal.
 • Landschapsarchitectuur: Integreer uw poolhouse met uw landschapsontwerp met behulp van planten, bomen, patio’s en andere elementen.

Realisaties