Padouk Poolhouse: Luxe, voordelen en mogelijkheden

Een poolhouse van padouk hout is een prachtige en duurzame toevoeging aan uw zwembad en tuin. Padouk, afkomstig uit West-Afrika, staat bekend om zijn warme roodbruine kleur, uitzonderlijke hardheid en natuurlijke weerbestendigheid. Dit maakt het een ideale keuze voor een poolhouse, waar het blootgesteld wordt aan verschillende weersomstandigheden. All Wood Design, specialist in het ontwerpen en bouwen van houten constructies, helpt u graag bij het realiseren van uw droompoolhouse.

De voordelen van een padouk poolhouse

 • Duurzaamheid: Padouk is een van de hardste houtsoorten ter wereld en is zeer goed bestand tegen weersinvloeden, insecten en rot. Dit betekent dat uw poolhouse jarenlang meegaat en zijn schoonheid behoudt, zelfs bij intensief gebruik.
 • Esthetiek: De warme, roodbruine kleur en de fijne nerfstructuur van padouk geven uw poolhouse een luxe en elegante uitstraling. Na verloop van tijd zal het hout vergrijzen, wat een extra dimensie toevoegt aan het uiterlijk van uw poolhouse.
 • Weerbestendigheid: Padouk is van nature bestand tegen regen, wind, zonlicht en zelfs chloorwater. Dit maakt het een ideale keuze voor een poolhouse, waar het hout blootgesteld wordt aan verschillende elementen.
 • Stabiliteit: Padouk is een stabiele houtsoort die weinig werkt, wat betekent dat het minder snel zal kromtrekken of scheuren onder invloed van temperatuur- en vochtigheidsveranderingen.
 • Onderhoudsvriendelijk: Padouk vereist relatief weinig onderhoud. Regelmatig schoonmaken en af en toe een nieuwe laag olie of beits is voldoende om uw poolhouse in topconditie te houden.

Mogelijkheden en personalisatie van uw padouk poolhouse

Een padouk poolhouse kan volledig op maat worden gemaakt, zodat het perfect aansluit bij uw wensen en de stijl van uw woning. U kunt kiezen uit verschillende:

 • Groottes: Van een compact poolhouse met alleen een kleedruimte en douche tot een ruime poolhouse met een lounge, bar, keuken en zelfs een fitnessruimte.
 • Daktypes: Plat dak, schuin dak, zadeldak, lessenaarsdak of een combinatie van verschillende daktypes.
 • Ramen en deuren: Grote raampartijen voor een maximale lichtinval en een open gevoel, of juist kleinere ramen voor meer privacy.
 • Isolatie: Voor extra comfort en energie-efficiëntie kunt u uw poolhouse laten isoleren.
 • Afwerking: U kunt kiezen voor een natuurlijke, geoliede afwerking om de warme kleur van het padouk hout te benadrukken, of voor een gekleurde beits of lak om een persoonlijke touch toe te voegen.

All Wood Design: Uw Partner voor een Padouk Poolhouse

All Wood Design is uw specialist in het ontwerpen en bouwen van houten poolhouses. Wij bieden maatwerkoplossingen die perfect aansluiten bij uw wensen en budget. Ons team van ervaren vakmensen staat garant voor een hoogwaardige kwaliteit en een snelle realisatie van uw project.

Kosten van een padouk poolhouse

De kosten van een padouk poolhouse variëren afhankelijk van de grootte, het ontwerp, de afwerking en de gekozen extra’s. Over het algemeen kunt u rekenen op een prijs vanaf €15.000 voor een basismodel.

Onderhoud van een padouk poolhouse

Padouk is een duurzame houtsoort die weinig onderhoud vereist. Regelmatig schoonmaken met een mild schoonmaakmiddel en water is voldoende. Om de kleur van het hout te behouden en te beschermen tegen UV-straling, is het aan te raden om het hout om de paar jaar te behandelen met een speciale olie of beits.

Tips voor het kiezen van een padouk poolhouse

 • Kies een ervaren bouwer: Het bouwen van een poolhouse vereist vakmanschap. Kies daarom voor een ervaren bouwer die gespecialiseerd is in houten constructies.
 • Vraag offertes aan: Vergelijk de prijzen en diensten van verschillende aanbieders voordat u een keuze maakt.
 • Denk na over uw wensen: Maak een lijst van uw wensen en behoeften, zodat u een poolhouse kunt kiezen dat perfect bij u past.
 • Houd rekening met uw budget: Stel een realistisch budget op en houd rekening met de kosten voor extra’s zoals isolatie, elektriciteit en sanitair.

Conclusie

Een padouk poolhouse is een waardevolle investering in uw woning en uw levenskwaliteit. Het biedt een unieke combinatie van luxe, duurzaamheid en functionaliteit, waardoor u optimaal kunt genieten van uw zwembad en tuin. Neem contact op met All Wood Design voor een vrijblijvende offerte en laat uw droompoolhouse werkelijkheid worden