ThermoWood terras aanleggen: mogelijkheden, eigenschappen, prijs per m2, onderhoud

ThermoWood is een thermisch gemodificeerde houtsoort die steeds populairder wordt in de woning- en terrasbouw. Het kan zowel binnen- als buitenshuis gebruikt worden en heeft vele voordelen, zoals een lange levensduur, natuurlijke uitstraling en weerbestendigheid. Bij de aanleg van een ThermoWood terras zijn er verschillende mogelijkheden wat betreft het ontwerp en de keuze van terrasplanken. De prijs per vierkante meter varieert tussen de 30 en 40 euro. Het onderhoud van een ThermoWood terras is beperkt, maar regelmatig schoonvegen en behandelen met algendodend middel kunnen nodig zijn om de levensduur te verlengen.

Belangrijkste punten om te onthouden:

 • ThermoWood is een thermisch gemodificeerde houtsoort met vele voordelen voor terrasbouw.
 • Het heeft een lange levensduur, natuurlijke uitstraling en is bestand tegen verschillende weersomstandigheden.
 • Bij de aanleg van een ThermoWood terras zijn er diverse ontwerpmogelijkheden en keuzes voor terrasplanken.
 • De prijs per vierkante meter varieert tussen de 30 en 40 euro.
 • Het onderhoud van een ThermoWood terras is beperkt, maar regelmatig schoonvegen en behandelen kan nodig zijn.

Voordelen van een ThermoWood terras

Een ThermoWood terras biedt diverse voordelen voor zowel de esthetiek als de duurzaamheid van uw buitenruimte. Dit thermisch gemodificeerde hout is speciaal behandeld om beter bestand te zijn tegen vocht en weersinvloeden. Hierdoor kan het hout probleemloos worden gebruikt voor terrasconstructies en genieten van een lange levensduur.

Er zijn verschillende redenen waarom een ThermoWood terras een uitstekende keuze is voor uw buitenomgeving.

 1. Duurzaamheid: ThermoWood is een milieuvriendelijk alternatief voor tropisch hardhout. Het hout wordt thermisch gemodificeerd, waardoor het een lange levensduur heeft zonder dat er schadelijke chemicaliën nodig zijn. U kunt dus genieten van een prachtig terras en tegelijkertijd bijdragen aan het behoud van het milieu.
 2. Natuurlijke uitstraling: Het thermisch gemodificeerde hout heeft een warme en natuurlijke uitstraling die perfect past bij verschillende tuinstijlen. Het hout krijgt na verloop van tijd een mooie, zilvergrijze kleur, waardoor uw terras een rustieke en tijdloze uitstraling krijgt. Het voegt charme en karakter toe aan uw buitenruimte.
 3. Weerbestendigheid: Een ThermoWood terras is bestand tegen de invloeden van het Nederlandse klimaat. Het hout is behandeld om vocht en schimmelvorming te voorkomen, waardoor het terras langdurig mooi blijft, zelfs bij regenachtig weer. Hierdoor kunt u het hele jaar door genieten van uw buitenruimte, zonder u zorgen te maken over de impact van het weer.
 4. Lange levensduur: Eén van de grootste voordelen van een ThermoWood terras is de lange levensduur. Het hout is bestand tegen algen- en mosvorming, waardoor het terras er jarenlang mooi blijft uitzien. Met een geschatte levensduur van 20 tot 25 jaar kunt u langdurig genieten van uw investering.

Bent u overtuigd van de voordelen van een ThermoWood terras? Ontdek in het volgende gedeelte meer over de mogelijkheden en het ontwerp van een ThermoWood terras.

Mogelijkheden en ontwerp van een ThermoWood terras

Bij de aanleg van een ThermoWood terras zijn er verschillende mogelijkheden wat betreft het ontwerp en de keuze van terrasplanken. Het hout kan zowel voor landelijke als moderne stijlen gebruikt worden, afhankelijk van de hittebehandeling en kleur van de planken. De terrasplanken kunnen verschillende tinten hebben, variërend van licht tot donker.

Het hout is geschikt voor zowel binnen- als buitentoepassingen en kan gebruikt worden voor vloeren, muren en gevelbekleding. Met ThermoWood is het mogelijk om een uniek en op maat gemaakt terrasontwerp te creëren dat voldoet aan de wensen en eisen van de individuele klant. Hierdoor zijn de mogelijkheden eindeloos en kan het terras perfect aansluiten bij de omgeving en de tuin.

Voorbeeldontwerpen:

Terrasontwerp Omschrijving
Modern terrasontwerp met strak vormgegeven ThermoWood terrasplanken in een donkere tint. Het terras sluit naadloos aan bij de moderne architectuur van de woning.
Terrasontwerp met landelijke stijl Landelijke terrasontwerp met warme ThermoWood terrasplanken in een lichte tint. Het terras past perfect bij een landelijke tuininrichting met veel groen.

Met de keuze voor ThermoWood zijn er eindeloze ontwerpmogelijkheden. Van strakke en moderne terrassen tot gezellige en landelijke buitenruimtes. Door te spelen met verschillende kleuren, patronen en vormen kunnen unieke terrasontwerpen gerealiseerd worden die een unieke sfeer en uitstraling geven aan de buitenruimte.

Prijs van een ThermoWood terras

De prijs van een ThermoWood terras varieert tussen de 30 en 40 euro per vierkante meter. Deze prijs omvat zowel de kosten voor de terrasplanken als de arbeidskosten voor de aanleg van het terras. Het is belangrijk om te vermelden dat de uiteindelijke prijs kan variëren afhankelijk van factoren zoals de oppervlakte van het terras en de complexiteit van het ontwerp.

Indien je over de juiste materialen en vaardigheden beschikt, kan je ervoor kiezen om zelf een ThermoWood terras aan te leggen. Dit kan kosten besparen, maar het vereist wel de nodige kennis en ervaring. Als je echter niet zeker bent van je eigen capaciteiten, is het raadzaam om een professioneel bedrijf in te schakelen voor de aanleg. Zij beschikken over de expertise en ervaring om een kwalitatief terras aan te leggen.

Voordelen van een professionele terrasaanleg

 • Vakkundig ontwerp en planning voor een optimaal resultaat
 • Gebruik van hoogwaardige materialen en gereedschappen
 • Efficiënte en nauwkeurige uitvoering van het project
 • Garantie op vakmanschap en kwaliteit
 • Tijdsbesparing en minder stress

Een professionele terrasaanleg kan zorgen voor een perfect resultaat en biedt ook gemoedsrust. Het is belangrijk om te investeren in een duurzaam en goed aangelegd terras, aangezien dit jarenlang plezier en waarde aan je woning kan toevoegen.

Ongeacht of je ervoor kiest om zelf een ThermoWood terras aan te leggen of een professional in te schakelen, het is altijd verstandig om verschillende offertes en opties te vergelijken om de beste prijs-kwaliteitverhouding te krijgen. Zo kan je een weloverwogen beslissing nemen die past bij je budget en behoeften.

Met de kennis van de prijs van een ThermoWood terras kan je nu een weloverwogen beslissing maken bij het plannen van je terrasproject. Door zorgvuldig de kosten, voordelen en mogelijke ontwerpmogelijkheden af te wegen, kan je genieten van een prachtig, duurzaam terras waar je vele jaren van kunt genieten.

Onderhoud van een ThermoWood terras

Het onderhoud van een ThermoWood terras is over het algemeen beperkt, dankzij de thermische modificatie van het hout dat het beter bestand maakt tegen vocht en weersinvloeden. Om de levensduur van het terras te verlengen en de natuurlijke schoonheid te behouden, zijn er echter enkele onderhoudstips die je kunt volgen.

Ten eerste is het belangrijk om regelmatig het terras schoon te vegen om vuil en bladeren te verwijderen. Dit voorkomt dat er vocht en schimmels ontstaan. Daarnaast is het aan te raden om het terras periodiek te behandelen met een algendodend middel, vooral in vochtige seizoenen. Hiermee wordt de vorming van algen en mossen voorkomen en blijft het terras mooi en veilig om op te lopen.

Vermijd bij het schoonmaken van het terras het gebruik van agressieve chemicaliën en schurende materialen, omdat hierdoor de kleur en structuur van het hout kunnen worden aangetast. In plaats daarvan kun je het terras oliën of beitsen om extra bescherming toe te voegen en een mooie glans te creëren. Het is raadzaam om vlekken of vuil zo snel mogelijk te verwijderen om permanente schade te voorkomen.

Door deze eenvoudige onderhoudstips te volgen, kun je optimaal genieten van je ThermoWood terras en zorgen voor een lange levensduur en een prachtig uitziend houten terras.