Alles Over Bubinga Hout – Kenmerken & Gebruik

Bubinga, ook bekend als Guibourtia, is een exotische houtsoort afkomstig uit verschillende delen van West-Afrika zoals Nigeria, Kameroen, de Centraal-Afrikaanse Republiek, Gabon, Kongo en Zaïre. Dit hout heeft een opvallende roze tot roodbruine kleur met prachtige purperen aderen die kenmerkende streeptekeningen en gevlamde patronen vormen. Het kernhout van Bubinga is het meest waardevol en heeft een fraaie tekening, terwijl het spint witachtig is.

Bubinga is een loofhout met een fijne nerf en een gemiddelde tot grote volumieke massa. Het is goed te bewerken met zowel handgereedschap als machinaal gereedschap. Hierdoor is het geliefd onder houtbewerkers en meubelmakers. Het hout leent zich uitstekend voor verschillende toepassingen, waaronder fineer, meubelen, fijn timmerwerk, muziekinstrumenten, parket en houtsnijwerk.

Hoewel Bubinga een prachtige houtsoort is, heeft het enkele beperkingen. Het hout is matig bestand tegen schimmels en termieten, en vereist daarom de juiste beschermende behandelingen. Het kan echter wel worden gelijmd en gebeitst voor extra bescherming. Het drogen van Bubinga hout vergt enige voorzichtigheid om vervorming te voorkomen.

Belangrijkste punten:

  • Bubinga is een exotische houtsoort met een opvallende kleur en tekening.
  • Het hout is geschikt voor verschillende toepassingen, zoals meubelen en muziekinstrumenten.
  • Bubinga hout vergt de juiste beschermende behandelingen vanwege beperkte bestendigheid tegen schimmels en termieten.
  • Het is belangrijk om Bubinga hout zorgvuldig te drogen om vervorming te voorkomen.
  • Het bewerken van Bubinga hout is goed mogelijk met zowel handgereedschap als machinaal gereedschap.

MDF Vochtwerend V313 Bubinga Dosse Gefineerd platen op maat online bestellen

Als je op zoek bent naar plaatmateriaal dat geschikt is voor vochtige ruimtes zoals de badkamer en keuken, dan is MDF Vochtwerend V313 Bubinga Dosse Gefineerd een uitstekende keuze. Dit plaatmateriaal combineert de vochtwerende eigenschappen van MDF met de natuurlijke uitstraling van Bubinga hout.

MDF Vochtwerend V313 Bubinga Dosse Gefineerd is gemaakt van gedroogde houtvezels die onder hoge druk en temperaturen zijn geperst. Hierdoor is het materiaal vochtwerend, water- en schimmelwerend. Het heeft een groene kern en een natuurlijke toplaag van echt hout, wat zorgt voor een rustige en natuurlijke uitstraling.

Door het gebruik van dosse gezaagd hout heeft dit plaatmateriaal zichtbare vlammen en een optimale benutting van het hout. Het is gemakkelijk te bewerken en daarom geschikt voor diverse toepassingen binnenshuis. Denk hierbij aan meubelwerk, interieurtoepassingen, en in het bijzonder badkamermeubels en keukenkastjes die regelmatig worden blootgesteld aan hoge luchtvochtigheid.

Naast MDF Vochtwerend V313 Bubinga Dosse Gefineerd zijn er ook alternatieven beschikbaar, zoals multiplex populier, betonplex en MDF tricoya. Deze materialen hebben elk hun eigen specifieke eigenschappen en toepassingen, dus het is belangrijk om de juiste keuze te maken op basis van jouw project.

MDF Vochtwerend V313 Bubinga Dosse Gefineerd

Kenmerken MDF Vochtwerend V313 Bubinga Dosse Gefineerd Multiplex Populier Betonplex MDF Tricoya
Vochtwerend Ja Nee Nee Ja
Water- en schimmelwerend Ja Nee Nee Ja
Natuurlijke uitstraling Ja Nee Nee Ja
Gemakkelijk te bewerken Ja Ja Ja Ja
Specifieke toepassingen Badkamermeubels, keukenkastjes Meubels, constructies Constructies, bekisting Meubels, decoratie

Bubinga Vloeren – Kenmerken, Plaatsing en Kosten

Bubinga vloeren zijn een prachtige keuze als je op zoek bent naar een unieke en stijlvolle vloer. Deze op maat gemaakte vloeren zijn verkrijgbaar in verschillende dessins en worden kant-en-klaar geleverd, waardoor ze snel en gemakkelijk te plaatsen zijn. Het kernhout van Bubinga heeft een elegante roze tot roodbruine kleur, met opvallende purperen aderen die zorgen voor een kenmerkende tekening. Een Bubinga vloer voegt direct karakter en warmte toe aan elke ruimte.

Deze vloeren kunnen op een vlakke ondergrond verlijmd worden geplaatst, wat zorgt voor een stabiele en duurzame vloer. Bovendien zijn Bubinga vloeren geschikt voor gebruik in combinatie met vloerverwarming, waardoor je kunt genieten van comfortabele warmte in alle seizoenen. Het natuurlijke hout zorgt voor een aangename en luxe uitstraling in elke kamer van je huis.

Als je kiest voor een Bubinga parketvloer van Kwaliteitparket, profiteer je van 10 jaar garantie op de kwaliteit en duurzaamheid van het hout. Kwaliteitparket is gespecialiseerd in het leveren en plaatsen van vloeren door heel Nederland. De prijzen zijn inclusief BTW en exclusief eventuele instel- en verzendkosten. Het bestellen van een Bubinga vloer is eenvoudig via het bestelsysteem van Kwaliteitparket. Je kunt ook een op maat gemaakte offerte aanvragen en de vloeren bekijken in de showroom.