Alles over Yellow Birch houtsoort Eigenschappen

Yellow Birch, ook wel bekend als Europees berken, Amerikaans berken of Canadees berken, behoort tot de Betulaceae familie. Het groeigebied van Yellow Birch omvat Europa, Noord-Azië en Oostelijk Noord-Amerika. Yellow Birch heeft een hoogte van gemiddeld 18-21 meter en een diameter van 0,5-1,0 meter. Het hout van Yellow Birch is kwalitatief vergelijkbaar met Europees berken en Amerikaans berken, maar het heeft een licht tot donker roodbruine kleur. Het spint van Yellow Birch is lichter van kleur dan het kernhout. Yellow Birch is een loofhoutsoort met een rechte draad en fijne nerf. Het heeft een volumieke massa van ongeveer 660-670 kg/m3 bij 12% vochtgehalte. Yellow Birch is geschikt voor diverse toepassingen, waaronder betimmeringen, meubelen, parket, sportartikelen en huishoudelijke voorwerpen. Het hout droogt snel, is goed bewerkbaar en kan goed gelijmd en geschroefd worden.

Belangrijkste afhaalpunten

 • Yellow Birch, ook bekend als Europees berken, Amerikaans berken of Canadees berken, behoort tot de Betulaceae familie.
 • Yellow Birch heeft een licht tot donker roodbruine kleur, met lichter gekleurd spint.
 • Yellow Birch is geschikt voor verschillende toepassingen, zoals betimmeringen, meubelen en parket.
 • Het hout van Yellow Birch droogt snel en kan goed bewerkt worden.
 • De prijs van Yellow Birch kan variëren, afhankelijk van de leverancier en het type product.

Yellow Birch vloeren – Eigenschappen en Toepassingen

Yellow Birch vloeren zijn erg geliefd vanwege hun unieke eigenschappen. Het hout heeft een prachtige licht tot donker roodbruine kleur, waarbij het spint lichter is dan het kernhout. Deze vloeren worden op maat gemaakt en standaard aangeleverd, wat zorgt voor een snelle en eenvoudige plaatsing.

Yellow Birch vloeren kunnen verlijmd worden op een vlakke ondergrond, eventueel met een ondervloer. Het hout heeft een lage werking, waardoor het ook uitstekend geschikt is voor vloerverwarming. Bovendien worden de vloeren geleverd met 10 jaar garantie en kunnen ze geolied, gewaxt of gelakt worden voor de gewenste afwerking.

Wat betreft de legpatronen zijn Yellow Birch vloeren verkrijgbaar in diverse opties, zoals lamelparket, visgraat en hongaarse punt. Op deze manier kunnen ze perfect afgestemd worden op de gewenste interieurstijl en smaak.

Wat betreft prijzen, zijn Yellow Birch vloeren inclusief 21% BTW en kunnen ze op maat besteld worden. Zo kan er rekening gehouden worden met specifieke afmetingen en wensen.

Eigenschappen:

 • Licht tot donker roodbruine kleur
 • Spint is lichter dan het kernhout
 • Op maat gemaakt en standaard aangeleverd
 • Geschikt voor verlijming op vlakke ondergrond
 • Geschikt voor vloerverwarming vanwege lage werking

Toepassingen:

 • Parket
 • Plankenvloeren
 • Vloerverwarming

Yellow Birch houtbewerking en Leveranciers

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in het werken met Yellow Birch hout, is het goed om te weten dat het zeer goed bewerkbaar is. Het kan gemakkelijk worden gezaagd en geschuurd om de gewenste vorm en afwerking te bereiken.

Om inspringsel bij kruisdraad of warrige draad rond kwasten te voorkomen, wordt het aanbevolen om een snijhoek van 15° te gebruiken. Dit zorgt voor een soepelere bewerking en voorkomt mogelijke problemen.

Yellow Birch kan goed gespijkerd en geschroefd worden, maar bij het bevestigen dicht bij de randen is het verstandig om voor te boren om splijten te voorkomen. Het hout kan ook uitstekend gelijmd worden, waardoor het ideaal is voor verschillende houtbewerkingsprojecten.

Een ander voordeel van Yellow Birch is dat het gebogen kan worden bij foutvrij hout. Dit biedt meer ontwerpflexibiliteit en maakt het mogelijk om unieke vormen te creëren.

Leveranciers van Yellow Birch hout

Voor Yellow Birch hout en vloeren zijn er verschillende betrouwbare leveranciers beschikbaar, waaronder Kwaliteitparket. Ze staan bekend om hun hoogwaardige producten en uitstekende klantenservice. Daarnaast kunt u Yellow Birch hout en vloeren ook online bestellen bij diverse leveranciers. Zo kunt u gemakkelijk het gewenste materiaal vinden en kopen, ongeacht uw locatie.

Als u geïnteresseerd bent in Yellow Birch hout, kunt u bij deze leveranciers terecht voor hoogwaardige producten en deskundig advies. Zorg ervoor dat u de juiste specificaties en afmetingen verkrijgt voor uw specifieke project.

Let op: prijzen en beschikbaarheid kunnen variëren tussen leveranciers, dus het is raadzaam om verschillende opties te vergelijken voordat u Yellow Birch koopt.


Prijsvergelijking van Yellow Birch leveranciers
Leverancier Product Prijs
Kwaliteitparket Yellow Birch plankenvloer €40 per vierkante meter
Houthandel.nl Yellow Birch hout €25 per meter
Houtdirect.nl Yellow Birch parket €35 per vierkante meter

Houd er rekening mee dat dit slechts een voorbeeld is en dat prijzen kunnen variëren. Het is raadzaam om contact op te nemen met de leveranciers voor de meest actuele prijsinformatie en om aanvullende details over de producten te verkrijgen.

Ga aan de slag met Yellow Birch hout

Of u nu een ervaren houtbewerker bent of net begint, Yellow Birch hout biedt tal van mogelijkheden voor uw projecten. Met zijn goede bewerkbaarheid en unieke kenmerken kunt u prachtige creaties maken.

Ga op zoek naar betrouwbare leveranciers van Yellow Birch hout en vloeren, zoals Kwaliteitparket, en vergelijk de prijzen en beschikbaarheid om het beste materiaal voor uw project te vinden en te kopen.

Of u nu meubels, betimmeringen of andere objecten wilt maken, Yellow Birch is een uitstekende keuze voor uw houtbewerkingsbehoeften.

Duurzaamheid en Prijs van Yellow Birch

Yellow Birch is een redelijk duurzame houtsoort en biedt natuurlijke weerstand tegen schimmels en termieten. Het hout kan echter vatbaar zijn voor blauwschimmel en moet na het kappen snel worden gedroogd om aantasting te voorkomen.

Yellow Birch is impregneerbaar en heeft een kernhout van klasse 1-2 en een spint van klasse 1-2. Dit betekent dat het hout zeer goed bestand is tegen rot en insecten. Het kan ook goed worden beschermd tegen vocht en andere externe factoren.

De prijs van Yellow Birch kan variëren afhankelijk van de leverancier en het type product. Het is raadzaam om prijzen te vergelijken bij verschillende leveranciers voordat u besluit Yellow Birch te kopen. Op die manier kunt u de beste prijs vinden die past bij uw budget en behoeften.