Afrormosia houtsoort: Duurzaam & Elegant

Afrormosia is een tropische hardhoutsoort afkomstig van de Afrikaanse westkust. Het hout staat bekend om zijn prachtige, warme kleur en mooie structuur. Afrormosia is niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar ook zeer duurzaam, hard en sterk. Dit maakt het hout perfect geschikt voor diverse toepassingen, zoals meubels en bouwwerken.

Dankzij de duurzaamheid en unieke eigenschappen wordt Afrormosia veel gebruikt voor het maken van poorten. Het materiaal is sterk, bestand tegen weersinvloeden en heeft een lange levensduur. Daarnaast is Afrormosia eenvoudig te bewerken, wat het geschikt maakt voor verschillende projecten.

In Nederland is Afrormosia hout verkrijgbaar bij verschillende leveranciers. Als u op zoek bent naar een duurzame en elegante houtsoort, is Afrormosia zeker het overwegen waard. Het is een perfecte keuze voor stijlvolle interieurs en exterieurs waarbij duurzaamheid een belangrijke rol speelt.

Belangrijkste punten:

 • Afrormosia is een tropische hardhoutsoort afkomstig van de Afrikaanse westkust.
 • Het hout heeft een prachtige, warme kleur en een mooie structuur.
 • Afrormosia is zeer duurzaam, hard en sterk, waardoor het perfect is voor meubels en bouwwerken.
 • Het hout wordt veel gebruikt voor het maken van poorten vanwege de sterkte, duurzaamheid en esthetische uitstraling.
 • Afrormosia hout is verkrijgbaar in Nederland bij verschillende leveranciers.

Voordelen van Afrormosia hout

Afrormosia hout is een bijzonder duurzame houtsoort met diverse voordelen. Vanwege zijn eigenschappen en kenmerken wordt Afrormosia gebruikt in verschillende toepassingen, zowel binnen als buiten. Hieronder volgen enkele voordelen van Afrormosia hout:

 1. Duurzaamheid: Afrormosia hout is bestand tegen weersinvloeden en rot, waardoor het zeer geschikt is voor buitentoepassingen, zoals gevelbekleding en terrassen. Het hout heeft ook een natuurlijke weerstand tegen schimmel en insecten, waardoor het langer meegaat.
 2. Esthetische uitstraling: Afrormosia heeft een mooie, warme kleur en een unieke structuur, die een luxe en elegante uitstraling geven aan elk interieur of exterieur. Het hout laat zich ook goed bewerken, waardoor het verschillende ontwerpmogelijkheden biedt.
 3. Lichtgewicht: Ondanks zijn duurzaamheid en sterkte is Afrormosia hout relatief lichtgewicht. Dit maakt het gemakkelijker om te vervoeren en te installeren.
 4. Sterkte en duurzaamheid: Afrormosia hout staat bekend om zijn hoge sterkte en duurzaamheid. Het kan langdurig worden gebruikt zonder dat het zijn kwaliteit verliest, waardoor het een kosteneffectieve keuze is op de lange termijn.
 5. Gemakkelijk onderhoud: Afrormosia hout is eenvoudig te onderhouden. Regelmatig reinigen met een vochtige doek is voldoende om het hout in optimale conditie te houden.

Toepassingen van Afrormosia hout

Afrormosia hout wordt veel gebruikt voor verschillende toepassingen. De duurzaamheid en esthetische kwaliteiten maken het hout ideaal voor meubels zoals tafels, kasten en stoelen. Dankzij Afrormosia’s weerbestendigheid wordt het ook vaak gebruikt voor buitengevels en constructies. Bovendien is Afrormosia hout zeer geschikt voor het maken van poorten vanwege zijn sterkte, duurzaamheid en esthetische uitstraling. Vanwege de unieke kleur en lichtgewicht eigenschappen wordt Afrormosia hout zelfs gebruikt in sieraden en andere decoratieve items.

Afrormosia hout toepassingen

Toepassingen Omschrijving
Meubels Afrormosia hout wordt vaak gebruikt voor het maken van tafels, kasten en stoelen vanwege de duurzaamheid en esthetische kwaliteiten.
Buitengevels en constructies Dankzij de weerbestendigheid wordt Afrormosia hout gebruikt voor buitengevels en constructies.
Poorten Afrormosia hout is perfect geschikt voor het maken van poorten vanwege de sterkte, duurzaamheid en esthetische uitstraling.
Sieraden en decoratieve items Afrormosia hout wordt ook gebruikt in sieraden en andere decoratieve items vanwege de unieke kleur en lichtgewicht eigenschappen.

Afrormosia hout kopen en prijs

Afrormosia hout is een prachtige houtsoort die verkrijgbaar is bij verschillende leveranciers in Nederland. Bij het kopen van Afrormosia hout is het belangrijk om rekening te houden met de kwaliteit en prijs van het hout. De prijs van Afrormosia hout kan variëren afhankelijk van de leverancier en de kwaliteit van het hout.

Om de beste prijs-kwaliteitverhouding te vinden, is het raadzaam om offertes aan te vragen bij verschillende leveranciers. Dit geeft je de mogelijkheid om de prijzen en de aangeboden kwaliteit met elkaar te vergelijken. Let bij het vergelijken van de prijzen ook op eventuele extra kosten, zoals bezorging.

Bij het kopen van Afrormosia hout is het ook belangrijk om te letten op de duurzaamheid van het hout. Vraag de leverancier naar de herkomst van het hout en of het hout een FSC-certificering heeft. Een FSC-certificering garandeert dat het hout afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen.

Door zorgvuldig te kijken naar de prijs, kwaliteit en duurzaamheid van het hout, kun je ervoor zorgen dat je een duurzaam en hoogwaardig product ontvangt. Afrormosia hout is een prachtige keuze voor verschillende toepassingen, zoals meubels en bouwwerken, en het kopen van dit hout zorgt voor een stijlvolle en duurzame toevoeging aan je project.

Afrormosia Prijs per m3

Dit exotische hout wordt veel gebruikt in high-end toepassingen, zoals meubels, vloeren, gevelbekleding en botenbouw. Maar wat kost afrormosia nu eigenlijk per kubieke meter (m3)?

Factoren die de prijs van afrormosia beïnvloeden

De prijs van afrormosia per m3 wordt beïnvloed door verschillende factoren, waaronder:

 • Kwaliteit: De kwaliteit van het hout wordt bepaald door factoren zoals de kleur, nerfstructuur, knopen en andere onvolkomenheden. Hogere kwaliteit afrormosia, met een egale kleur en weinig onvolkomenheden, zal duurder zijn dan hout van lagere kwaliteit.
 • Dikte en breedte: Dikkere en bredere planken zijn schaarser en daardoor duurder.
 • Herkomst: Afrormosia komt voornamelijk uit West-Afrika. De transportkosten en importheffingen kunnen de prijs beïnvloeden.
 • Vraag en aanbod: Zoals bij elke grondstof is de prijs van afrormosia onderhevig aan fluctuaties in vraag en aanbod.
 • Verwerking: Afrormosia kan worden geleverd in verschillende vormen, zoals ruw hout, geschaafd hout of thermisch gemodificeerd hout. De mate van verwerking heeft invloed op de prijs.

Prijsindicatie afrormosia per m3

Gezien de bovengenoemde factoren kan de prijs van afrormosia sterk variëren. Over het algemeen kunt u echter de volgende prijsindicaties per m3 verwachten:

 • Ruw hout: €2.500 – €4.000
 • Geschaafd hout: €4.000 – €6.000
 • Thermisch gemodificeerd hout: €6.000 – €8.000

Is afrormosia een duurzame keuze?

Afrormosia staat op de CITES-lijst (Convention on International Trade in Endangered Species of Wild Fauna and Flora), wat betekent dat de handel in deze houtsoort streng gereguleerd is om overexploitatie te voorkomen. Kies altijd voor afrormosia met een FSC- of PEFC-keurmerk, wat garandeert dat het hout afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen.

Alternatieven voor afrormosia

Als de prijs van afrormosia uw budget te boven gaat, zijn er enkele alternatieven die een vergelijkbare uitstraling en duurzaamheid bieden:

 • Europees eiken: Een duurzame Europese houtsoort met een warme kleur en mooie nerfstructuur.
 • Robinia: Een hardhout met een hoge duurzaamheid en een natuurlijke weerstand tegen insecten en schimmels.
 • Thermowood: Een thermisch gemodificeerd hout met verbeterde duurzaamheid en stabiliteit.

Conclusie

Afrormosia is een prachtige en duurzame houtsoort, maar het komt met een prijskaartje. Als u op zoek bent naar een exclusieve en hoogwaardige houtsoort voor uw project, dan is afrormosia zeker het overwegen waard. Weeg echter de kosten af tegen uw budget en overweeg eventueel alternatieve houtsoorten.